Anarchos – Invocation Of Moribund Spirits

Death metal wordt gemaakt in alle mogelijke soorten en gewichten; voor elke soort luisteraar is er wat wils. Nu, ik weet niet wat u verkiest, maar ik heb de mijne het liefst echt mórsdood. De heren van Anarchos weten precies hoe je dergelijke muziek in elkaar steekt. Het debuutalbum van de Nederlandse band, Invocation Of Moribund Spirits, werd deze maand uitgebracht door Blood Harvest.

Om het met hun eigen woorden te zeggen: “Death metal doesn’t need to be resurrected when it’s supposed to be dead in the first place”. Het warm water vinden de heren inderdaad niet uit op deze release en dat hoeft ook niet – het oude, succesvolle recept lijkt namelijk prima gekend te zijn. De eerste langspeler van de band bevat negen beestachtige nummers, één voor één mooie odes aan het genre. Logge baslijnen en mokerende drums vormen een stevige basis, vette riffs en huiveringwekkende solo’s wisselen elkaar regelmatig af en sleuren de luisteraar mee in een soort donkere draaikolk vol viezigheid. Er kan (naar mijn mening) zeker nog gesleuteld worden aan de vlotheid van sommige van die wendingen; enige nonchalance is een must, maar hier en daar loopt het toch gewoon nog een beetje stroef. Verder zit er dus wel ruim voldoende variatie in de nummers en hoewel elke song in grote lijnen hetzelfde laat horen, gaat de plaat toch op geen enkel moment vervelen.

Kortom: Invocation Of Moribund Spirits is een heerlijke deathmetalplaat, compleet met smerige riffs, hese, hondsbrutale vocalen (absoluut dé grote troef van het album) en een flinke dosis attitude. Een weinig vernieuwend, maar wel bijzonder eerlijk en oerdegelijk werk van een beloftevolle band.

Tracklist

 1. Far Beyond Infinity
 2. Cursed Gift
 3. Retribution Of The Doomed
 4. Through Whom They Crawl
 5. Dominions Of Blasphemy
 6. Cold Funeral
 7. Deformed Abomination
 8. Initiating Lawless Rites
 9. Nacentes Morimur

Score: 75/100

 • Label: Blood Harvest
 • Release: december 2017

Stream het volledige album hier.