Death Fetishist – Clandestine Sacrament

Leden van Ævangelist (Thorn) en Panzergod (Nefarious) die de handen ineen slaan? En met gastbijdragen van onder meer D.G. (Misþyrming), Mories (Gnaw Their Tongues) en Jürgen Bartsch (Bethlehem)? Kom maar op dan, Death Fetishist.

Toch, wie aan de hand van de line-up een blackmetalplaat had verwacht die nog verder zou gaan dan de compleet geschifte duisterheid van Ævangelist, komt ietwat bedrogen uit. Ja, het is wederom een flinke brok muziek die moeilijk te behappen is, net zoals de laatste plaat van Ævangelist, maar toch gaat het nog niet zo ver als Enthrall to the Void of Bliss. Er zit net even wat meer lijn in de muziek en de nummers zijn over het algemeen ook korter. Zo is Voidtripper met D.G. Van Misþyrming een geslaagde mix tussen een boel dissonantie en de krachtige vocalen van de IJslander. Chaotisch en energiek, maar toch ook weer georganiseerd. Of is de openingsriff van slotstuk Upturneth the Chalice eentje voor in de boeken en de outro van datzelfde nummer om kippenvel van te krijgen.

Met Clandestine Sacrament hebben Thorn en Nefarious een album gecreëerd dat behoorlijk de moeite waard is. Chaotisch, energiek en hypnotiserend zijn zo maar wat treffende woorden die deze debuutplaat omschrijven. Mensen die zich aangesproken voelen bij voorgenoemde bands, dienen dit zeker te checken.

Tracklist:

  1. The Gifted Medium
  2. Astral Darkness
  3. Voidtripper
  4. Netherrealm
  5. Beauty From Wrechedness
  6. Verbrannt in altem Morast
  7. Wreckage of the Flesh
  8. Upturneth the Chalice

Score: 81/100

  • Release: Oktober 2016
  • Label: Debemur Morti

Links: