Pa Vesh En – Church of Bones

Met twee demo’s, één ep en een split op zak, wist de Wit-Russische entiteit Pa Vesh En al een behoorlijke reputatie op te bouwen in de underground. Uitgekeken werd er dan ook zeker naar de eerste full length van deze eenmans  lo-fi blackmetalband. Op 12 oktober zag Church of Bones het levenslicht, waarbij een vergelijking met Black Cilice noopt.

Dat zit hem uiteraard in de album cover met kenmerkende corpsepaint en attributen. Maar ook de melancholie en mysterie die centraal staan bij Black Cilice nemen ook bij Pa Vesh En een prominente positie in. Gruizige gitaren, screams ver op de achtergrond en ietwat rommelig drumwerk toveren Church of Bones om tot een bijzonder neerslachtig, doch sfeervol album. Miserie, graftombes, mist en vooral een hoop duisternis; in de regionen moet je de atmosfeer zoeken. Ter afwisseling duiken hier en daar wat ‘keys’ op die je zou kunnen classificeren tot het ‘dungeon synth genre’. Met nog niet eens veertig minuten is de speelduur tot slot niet bijster lang, wat enigszins spijtig is. Gelukkig is Church of Bones dermate interessant dat meerdere luisterbeurten niet voor verveling zullen zorgen. Kortom: Black Cilice heeft er een uitstekend genregenoot bijgekregen die in mijn optiek zeker niet onder doet voor de Portugese entiteit. 

Tracklist:

  1. The Wilderness of Cursed Souls
  2. A Funeral Procession
  3. La Valse Macabra
  4. Pale Body Desecration
  5. The Venom Seed
  6. My Obscure Obsession
  7. With Pain He Waits in Vain

Label: Iron Bonehead Productions

Release: Oktober 2018