Chaos Invocation – Reaping Season, Bloodshed Beyond

Na een voorproefje in de vorm van een split met Thy Darkened Shade afgelopen jaar, is Chaos Invocation dan echt terug. Er hebben wat personele wisselingen plaatsgevonden en ten opzichte van Black Mirror Hours heeft de Duitse band niet stilgestaan. Voor de derde full length, Reaping Season, Bloodshed Beyond, zijn er wat nieuwe elementen toegevoegd – met wisselend succes.

Na een intro van anderhalve minuut klapt de occulte blackmetalband er vol op met Calling From Dudail. Deze track druipt van de energie en is Chaos Invocation op zijn best. Niet veel later wordt het hoogtepunt van Reaping Season, Bloodshed Beyond bereikt met MenSkinDrums of Doom. Krachtige mantra’s en uitstekend riffwerk worden gecombineerd met melodieën van Dissection-achtige proporties. Overduidelijk een rijkelijk geslaagd experiment van de Duitsers.

Helaas kent deze plaat ook mindere geslaagde elementen. Er lijkt in zekere zin voor een breder publiek gekozen te zijn, want naast het melodieuze aspect is ook de productie wonderbaarlijk helder en waagt Chaos Invocation zich aan cleane vocalen. Waar de band er nog net mee weg komt in de tracks To Fathom the Bloodmist en Luciferian Terror Chorale, schieten de heren behoorlijk te kort in het afschuwelijke Blackmoon Prayer. De cleane vocals zijn beneden al het peil en benaderen haast de meligheid. Zeer, zeer jammer.

Reaping Season, Bloodshed Beyond is daarom een album met enigszins twee gezichten. De kwaliteit is zeker aanwezig het grootste deel van de plaat, maar met momenten zakt het niveau plots naar “bedenkelijk”. Het valt toe te juichen dat Chaos Invocation nieuwe elementen in zijn muziek toe wil voegen, maar zeker in het geval van de cleane vocals is er nog werk aan de winkel en bij wijlen mist Reaping Season, Bloodshed Beyond diepgang. Echter trekken nummers als Calling From Dudail, MenSkinDrums of Doom en Chaos Invocation het niveau ruimschoots terug omhoog.

Tracklist:

 1. Where Hearts Shall Not Rest
 2. Calling From Dudail
 3. To Fathom The Bloodmist
 4. MenSkinDrums Of Doom
 5. Obsession Is Always The Answer
 6. The Search Of Keys And Gates
 7. Blackmoon Prayer
 8. Luciferian Terror Chorale
 9. Chaos Invocation
 10. Bloodshed Beyond
 11. Ajna Assassins Absolute

Label: W.T.C. Productions

Release: Maart 2018