Witte Wieven/Reiziger – Vlucht

Via Babylon Doom Cult Records bereikt ons Vlucht, de nieuwe split van Witte Wieven en Reiziger. Achter het intrigerende artwork vinden we van de twee blackmetalprojecten – beide trouwens met wortels in de koude Nederlandse grond – een nieuw nummer.

De eerste track op de plaat is van Witte Wieven, aangevoerd door frontvrouw Carmen. Met Beide Benen In Het Niets is een zorgvuldig gelaagd, donker maar warm nummer voorzien van atmosferische riffs en samples en een stevige basgitaar als fundering. De afwisseling tussen cleane zang en screams werkt en brengt de muziek tot leven; de aandacht van de luisteraar wordt steeds vastgehouden. De mix laat nog enige ruimte over voor verbetering,maar is wel aangenaam. Verder had naar mijn mening het nummer nog iets meer uitgesponnen mogen worden en dus een langere speelduur hebben gehad om de sfeer perfect tot zijn recht te kunnen laten komen, maar dat is verder de enige bemerking die ik kan maken. Mooi werk.

Dauw en Daad is de bijdrage van Reiziger aan deze split. Met weggemoffelde, minimalistische screams, quasi ononderbroken drumgeroffel en een dikke laag gitaren doet ook dit nummer van het soloproject van N. (Laster) donker aan, zij het op een iets killere manier dan dat van Witte Wieven. Er heerst een heerlijk hypnotiserend sfeertje over de tweede helft van deze split en hier en daar zijn in het gitaarspel en de overgangen (niet verrassend) een paar subtiele hints naar Laster op te merken. Het geluid zit precies goed en de luisteraar wordt echt in de muziek gezogen. Ook hier had de speelduur gerust langer mogen zijn, maar dan vooral om de repeat-knop een beetje te sparen.

Tracklist:

  1. Witte Wieven – Met Beide Benen In Het Niets
  2. Reiziger – Dauw en Daad
  • Label: Babylon Doom Cult Records
  • Release: december 2018