Debemur Morti Productions – Servants Of Chaos II

Het is feest, want Debemur Morti Productions viert dit jaar zijn 15-jarige bestaan en wel met de release van een compilatieplaat. Servants Of Chaos II is samengesteld uit 15 exclusieve nummers die werden geschreven door 14 bands (waaronder Behexen, Blut Aus Nord, Arkona, Throane,…) die hebben bijgedragen aan de geschiedenis van het Franse label. Ik moet u niet uitleggen dat dit een ‘must have’ is voor ieder blackmetalfan.

Debemur Morti Productions specialiseert zich sinds de oprichting in blackmetalmuziek in (bijna) al haar vormen en heeft op 15 jaar tijd een bijzonder respectabele reputatie opgebouwd door het consistent uitbrengen van kwaliteitsreleases binnen een (zo goed als) uitgemolken genre. Het label is de thuishaven van enkele van de interessantste blackmetalbands van het moment, die allemaal dezelfde waarde hechten aan authenticiteit, spiritualiteit en de luisteraar oprecht weten meevoeren in wat ze doen.

Die gedeelde waarden zijn precies wat Servants Of Chaos II tot een vloeiend geheel maakt, hoewel er maar liefst 14 verschillende artiesten een nummer in eigen stijl aanleverden voor de plaat. Van het straight-forward, door blazende drums aangedreven nummer van Behexen, naar het voorzichtig melancholische van Arkona, naar het ziekelijke geluid van Aoratos, naar… U snapt mijn punt. Alles past in elkaar, van stijlbreuk is er nergens sprake. Het enige nummer dat een beetje uit de toon valt (hoewel het wel erg origineel is aangepakt) is de compleet ongevraagde cover van Immortal’s Blashyrkh door Au Champ Des Morts. Hoe men in vredesnaam heeft kunnen denken dat dat een goed idee was, is mij een raadsel. What the hell. Nooit meer doen.

Verder heeft het weinig nut om alle tracks afzonderlijk te bespreken, daar ze allen van het hoge niveau zijn dat we van de uitvoerende bands kunnen verwachten. Servants Of Chaos II is een verzamelaar die perfect representatief is voor Debemur Morti Productions en zijn impressionant roster in de verf zet. Hulde aan alle artiesten die een bijdrage leverden aan deze plaat en nog vele, mooie jaren gewenst aan het label.

Tracklist:

 1. Behexen – Queen Of Apostasy
 2. Slidhr –  Stones On Soil
 3. Arkona –Silence In The Dark
 4. Aoratos – Ecstases Of Dread
 5. Blut Aus Nord – Dimensions Of Chaos
 6. Au Champ Des Morts – Sanglot
 7. Au Champ Des Morts – Blashyrk (Mighty Ravendark)
 8. Wallachia – Transilvanian Majesty
 9. October Falls – Without Credence
 10. Manes – The Answer (Is At The End)
 11. Yerûšelem – Autoimmunity
 12. Throane – Nuées
 13. Tenebrae In Perpetuum – Triumphata Morte
 14. Dødsengel – Thothfire
 15. Terra Tenebrosa – Donum Serpentis
 • Label: Debemur Morti Productions
 • Release: december 2018