Ævangelist – Matricide in the Temple of Omega

Het zijn drukke tijden voor Matron Thorn. Nadat de multi-instrumentalist een aardige tijd noodgedwongen in het ziekenhuis door heeft moeten brengen, is de Amerikaan dit jaar bezig aan een inhaalslag. Zo volgde twee nieuwe releases van Præternatura, nieuw materiaal van Benighted in Sodom en naast een ep ook liefst twee nieuwe albums van Ævangelist. Daarvan wordt Matricide in the Temple of Omega hieronder besproken.

Er is niks als Ævangelist. Het is bijna erger dan de soundtrack van je diepste nachtmerries. De mix tussen black en death metal is bijzonder vervreemdend, naar, hypnotiserend en nog veel meer dan dat. Matricide in the Temple of Omega is de officiële opvolger van Enthrall to the Void of Bliss, al verscheen het pas nadat album nummer zes, Heralds of Nightmare Descending, reeds online stond. Matricide in the Temple of Omega gaat vrolijk verder waar Enthrall to the Void of Bliss gebleven was. Waar zijn officiële voorganger al het dieptepunt van waanzin bereikt leek te hebben, doet dit vijfde album van het Amerikaanse duo het gewoon nog eens dunnetjes over. De haast onmenselijke geluiden die Mathron Thorn en Ascaris samen produceren, geven je een immens nare trip die meer dan een uur duurt. Er lijkt geen eind aan te komen, maar stiekem is dat bijzonder fijn. Dikke aanrader voor personen die lichtelijk geschift zijn van binnen – of dat willen worden.

Tracklist:

  1. Divination
  2. Æon Death Knell
  3. Omen of the Barren Womb
  4. The Sonance of Eternal Discord
  5. Serpentine as Lustful Nightmare
  6. Ascending into the Pantheon

Label: I, Voidhanger Records

Release: November 2018