Barshasketh – Barshasketh

Inmiddels thuisgebracht onder de banner van World Terror Committee, brengt Barshasketh alweer zijn vierde full length deze maand. Het werkje heeft de toepasselijke naam Barshasketh meegekregen, waarmee de band de kern van zijn bestaan aanspreekt. Voor de liefhebber van orthodoxe en melodische black metal een release die zeker beluisterd moet worden.

Het totaalgeluid dat Barshasketh presenteert op zijn nieuwe plaat is iets wat we vaak horen. Denk bijvoorbeeld aan een goede mix tussen Devouring Star, Mgla, Ascension en Svartidaudi. Dat maakt het echter niet minder aantrekkelijk om naar dit album te luisteren. Met voormalig Kalmankantaja vocalist Nagh (schuil onder de naam MK binnen Barshasketh) achter de drumkit heeft de tegenwoordig Schotse band een uitstekende move gedaan, want de beste man drumt als een orkaan. Ook is er veel ruimte voor baslijnen die fijn doorklinken, zoals in Vacillation. Eigenlijk gebeurt er een hoop op Barshasketh, wat er tevens voor zorgt dat het ook geen makkelijk behapbaar album is. Zeker de gitaren vliegen alle kanten op, van snelle melodische “tremolo picking” stukken, tot sinistere dissonante passages. Het bijbehorende drumwerk van MK is uitstekend te noemen.

Barshasketh is zodoende de eerste interessante release van dit jaar. Wel eentje waar de tijd voor moet worden genomen, maar gezien het echte vuurwerk pas later het jaar komt, is er alle ruimte om deze plaat te laten groeien. Voor de “die hard” zit er tot slot ook nog een flinke scheut symboliek door deze plaat heen gewoven. Een bijzonder aardige plaat die zich zeker kan meten met bovengenoemde bands.

Tracklist:

  1. Vacillation
  2. Resolve
  3. Consciousness I
  4. Consciousness II
  5. Ruin I
  6. Ruin II
  7. Rebirth
  8. Recrudescence

Label: World Terror Committee

Release: Januari 2019