Ondfødt – Dödsrikets kallelse

Uit de stal van Immortal Frost Productions bereikte ons onlangs Dödsrikets kallelse van Ondfødt. Dit relatief onbekende duo timmert nog niet zo heel lang aan de weg, maar Dödsrikets kallelse is toch alweer de derde release (na één ep en één full length) binnen zes jaar. Gezien de huidige weersomstandigheden, had er geen beter moment kunnen zijn om deze plaat uit te brengen.

Sneeuw, vrieskou en ongure winden; het zijn perfecte ingrediënten om deze tweede full length van Ondfødt tot je te nemen. Het ijskoude gitaarspel in bijvoorbeeld Nerdreji i mörkri doet sterk denken aan Satyricon en andere Noorse blackmetalgrootheden die indruk maakten in de jaren ’90. Gelukkig is Ondfødt in geen opzicht ook maar een kopie van menig bekende blackmetalband. Zo duiken in Fri från slaveri zelfs wat black ’n roll elementen op en het zouden geen Finnen zijn als er niet ergens een flinke scheut aan melancholie en duisternis de revue passeert. Födömd i evihejt vormt een heerlijke gitzwarte atmosfeer en met het melancholieke Dödens dröm bewandelen de Finnen zelfs het instrumentale, semi-akoestische pad. Leuke bijkomstigheid is tot slot de gastbijdrage van Vreth (Finntroll) in No ere jo Satan.

Dödsrikets kallelse is uiteindelijk een relatief veelzijdig album dat eigenlijk iedere liefhebber van black metal wel op een bepaalde manier zal aanspreken. De release komt op een uiterst welgelegen moment, want het is vooral een album dat uitstekend geschikt om al banjerend door de sneeuw en vrieskou te beluisteren.  

Tracklist:

 1. Intro
 2. Den sanna
 3. Fri från slaveri
 4. Tidin e komi
 5. No ere jo Satan
 6. Nerdreji i mörkri
 7. Den sista färden
 8. Födömd i evihejt
 9. Midnatt
 10. Dödens dröm
 11. Kun minä kuolen (Hämys cover)

Label: Immortal Frost Productions

Release: Januari 2019