Dispyt – Den ständigt närvarande ångesten

Ja hallo, goedemorgen. Het stof dat zich tijdens een korte pauze vergaard had tussen de kronkels van mijn muzikale brein, blaast Dispyt er meteen tussenuit met zijn nieuwe album. Koffie heb ik niet meer nodig na Den ständigt närvarande ångesten. Dit muzikale equivalent van ieders favoriete gitzwarte goedje werd voor het eerst uitgeschonken in 2017, maar wordt heden opnieuw geserveerd door Immortal Frost Productions.

Met twaalf tracks in amper 26 minuten tijd raast de blackened crust band, opgericht door Owe Inborr en Philip Kerbs en met Mathias Lillmåns (Finntroll) op zang, werkelijk door zijn eerste langspeler. De nummers zijn met een gemiddelde duur van 2 minuten één voor één kleine energiebommetjes, opzwepend en opstandig. Hevig distorted punk riffs vliegen de luisteraar om de oren, het weerbarstige slagwerk heeft hem in geen tijd wild met de vuist in het rond slaand aan het dansen. Lillmåns’ ruwe stemgeluid past perfect bij de muziek. De screams en luide strijdroepen van de beste kerel wisselen elkaar af, vullen elkaar aan en maken van Den ständigt närvarande ångesten de perfecte mix tussen crust punk en black metal. Wat ook erg fijn is aan deze plaat is de heldere mix. De typische ‘korrel’ in de riffs creëert een heerlijke punk sfeer, maar overheerst niet danig dat de andere instrumenten niet meer hoorbaar zijn. Een voortreffelijke plaat voor iedereen die gewoon even wil losgaan.

Tracklist:

 1. He e kört
 2. Samhällets Bojor
 3. I skuggan av självförakt
 4. Total alkoholist
 5. Sommarstaden
 6. Va fan vill du?
 7. Då samvetet tryter
 8. Mest bara van
 9. Under hans givande hand
 10. Martyren själv
 11. Verklighetsflykt
 12. Den ständigt närvarande ångesten

Release: maart 2019

Label: Immortal Frost Productions