Obscuring Veil – Fleshvoid to Naught

Matron Thorn (o.a. Aevangelist, Benighted in Sodom en Death Fetishist), H.V. Lyngdal (o.a. Wormlust en Guðveiki) en Maurice de Jong (o.a. Gnaw Their Tongues) die een samenwerkingsproject beginnen. Voor liefhebbers van compleet gestoorde en desillusionerende muziek is dat niets minder dan een natte droom die uitkomt. Onder de naam Obscuring Veil brengt het gezelschap, nog aangevuld met Jarle Byberg (drums) en Kabukimono (vocals), zijn eindresultaat Fleshvoid to Naught: Een duistere, doch avontuurlijke kakafonie.

Fleshvoid to Naught is simpelweg het resultaat wat je eigenlijk zou verwachten op basis van de namen. Iedereen doet zo zijn ding en het is maar net het element waar je je op focust: Het onheilspellende bass-spel van H.V., de keyboards van Maurice die absurde klanken produceren, het dissonante gitaarspel van Matron Thorn of de donkere en bewerende vocals van Kabukimono en Matron Thorn. Desondanks voelt Fleshvoid to Naught ook zeker als een geheel aan, vreemd genoeg. Een duidelijk, doch duister concept omlijst het album en de vier nummers vloeien naadloos in elkaar over. Zodoende is Fleshvoid to Naught eigenlijk een behoorlijk behapbaar album, voor de kakafonie die het soms is. Maar wellicht heeft dat ook te maken met dat het donkere, desillusionerende geluid mij inmiddels niet meer vreemd is en tevens de juiste toestand verkeer om mijzelf in dit type muziek te verliezen.  

Liefhebbers van genoemde bands in de eerste alinea, zullen hier genoeg hun gading uitslaan. Het eindresultaat is precies wat je van te voren hoopt dat het is: Een album dat je geest compleet verneukt en achterlaat in gebroken toestand.

Tracklist:

  1. Abstraction
  2. Do You Want to See the Knife I Used?
  3. Obfuscation
  4. Spirit Me Away, O Murdered Star

Release: Maart 2019

Label: I, Voidhanger Records