This Gift Is A Curse – A Throne of Ash

A Throne of Ash, de derde langspeler van This Gift Is A Curse bestaat naar eigen zeggen uit “vergiftigd bloed, stervend vlees en de donkere assen van het verkoolde lichaam van de mens”. De Zweden gaan met andere woorden verder op het brutale elan van All Hail the Swinelord, inmiddels bijna vier jaar geleden uitgebracht. Op zich weinig vernieuwend, maar desalniettemin een voltreffer van formaat.

A Throne of Ash gaat van start met een kille, onheilspellende industriële intro. Wanneer deze uitdooft en plaatsmaakt voor de eerste track, vatten de Zweden de luisteraar meteen bij de keel – no time to waste. Bedolven onder een laag gruis, treffen we een gevaarlijk tapijt van vlijmscherpe riffs aan. De snellere, dissonante variant daarvan schreeuwt black metal, de lompere en simpelere gitaarlijnen injecteren enige (post-)hardcore in de nummers. Een vol, gemeen distorted basgeluid zorgt voor een sludge-achtige basis en deze wordt extra kracht bijgezet door de ruwe productie. De verwrongen screams lopen over van de haat en passen perfect in dit geheel. De ware ster van het album is echter de drummer; deze creëert een enormiteit aan variatie en toch blijft het slagwerk steeds een betrouwbare ruggengraat vormen. Van furieuze blastbeats tot ritmische hardcore-partijen tot de meesterlijke georganiseerd chaos die heerst in sommige drumpatronen en doet denken aan een band als Deathspell Omega – hij kan het allemaal.

Met deze derde full length heeft This Gift Is A Curse er een heerlijke plaat bij die je nu eens zin geeft om alles in de nabije omgeving te slopen, dan weer om de ogen te sluiten en je te laten meesleuren op de stroom van haat.

Tracklist:

  1. Haema
  2. Blood Is My Harvest
  3. Thresholds
  4. Gate Dweller
  5. Monuments for Dead Gods
  6. Wolvking
  7. I Am Katharsis
  8. In Your Black Halo
  9. Wormwood Star

Label: Season Of Mist

Release: juni 2019