Monarque – Jusqu’à la Mort

Is het de intensiteit van de muziek, de strijdlustigheid, fierheid of de standvastigheid die weerklinkt in de riffs – iets aan Canadese black metal laat onze harten steeds iets sneller slaan. Eén van dé pioniers van het genre is Monarque uit Québec. De laatste langspeler van de artiest dateert alweer van 2013 en dus is Jusqu’à La Mort, hoewel het slechts drie nummers bevat, een zeer welgekomen release.

Deze ep werd op 24 juni naar goede gewoonte uitgebracht door Sepulchral Productions en doet ons alvast watertanden naar méér. De titeltrack gaat van start met een stuk gesproken tekst om zich vervolgens te ontplooien tot een typisch Monarque-nummer. De drums geven een aangenaam tempo aan en roffelen gestaag door. Hoogdravende riffs en emotionele melodielijnen vloeien in een constante stroom door de speakers. De warme klanken van een enkele akoestische passage tijdens Le Serment Prononcé, het rauwe verdriet dat uit een oude viool wordt gestreken in het nummer Le Grand Deuil maar evengoed de scherpe woede en strijdvaardigheid die zich uit in de gitaarlijnen – alles is in perfecte harmonie met elkaar, waardoor de luisteraar met een gevoel van voldoening achterblijft. Monarque heeft opnieuw de balans gevonden tussen agressie en schoonheid.

Tracklist:

  1. Jusqu’à La Mort
  2. Le Serment Prononcé
  3. Le Grand Deuil

Release: juni 2019

Label: Sepulchral Productions