Oculus Vacui – Alkahest

Alkahest is een hypothetisch oplosmiddel dat elke andere substantie zou kunnen doen laten verdwijnen en symboliseert het karakter van Oculus Vacui uitstekend. Dit nieuwe Nederlandse duo brengt op zijn plots verschenen debuut uitstekende rauwe, hypnotiserende black metal die vooral liefhebbers van Black Cilice en Candelabrum zal doen aanspreken.

Alkahest bestaat uit vier uitgesponnen nummers, waarvan drie (bijna) het kwartier aantikken. IJzige screams in combinatie met repeterende melancholische riffs brengen de luisteraar in staat van hypnose. Als je eenmaal verzeild bent geraakt in de ritualistische en minimalistische wereld van Oculus Vacui, is het moeilijk er weer uit te stappen. Oculus Vacui grijpt je op Alkahest vanaf het begin bij de strot en laat je niet meer los. En wanneer het album er op zit, speel je het gewoon weer opnieuw af. Alkahest is een voortreffelijk album om het “niets” te omhelzen en één mee te worden, ten einde je alles te doen vergeten. Van harte aanbevolen.

Tracklist:

  1. Utilizing the Alchemy of Transgression to Attain the Limitless Void
  2. Quintessence of the Dark Divine
  3. Altered States of Comatose Trance
  4. Formula of Regression Through the Qliphothic Pathways

Release: Augustus 2019

Label: Dawnbreed Records (Tape)/GoatowaRex (Lp)