Frostmoon Eclipse – Worse Weather To Come

Het Italiaanse Frostmoon Eclipse is ondertussen toe aan zijn 25ste najaar. De band stond in 1994 aan de wieg van de Italiaanse metalscene en hield zich met zes langspelers en talloze ep’s en splitalbums dapper overeind tot nu, de vooravond van de release van full length nummer zeven. Worse Weather To Come is het bewijs dat de heren nog lange tijd zullen standhouden.

Worse Weather To Come is net als de herfst onstuimig; een gure doch speelse wind van melodische blackmetalriffs en ruw slagwerk die om je heen raast. De screams het venijnige, ijzige randje dat je nog wat dieper in je jas doet wegkruipen. Gelukkig weet Frostmoon Eclipse net als het seizoen ook te charmeren ondanks het donker en de kou. In de veelvuldige interessante variaties, waarin de storm gaat liggen en plaatsmaakt voor akoestische arrangementen, lonkt de zon en injecteert de band precies genoeg warmte. Screams maken plaats voor een donkere verhaalstem of comfortabele stilte, de dansende basnoten verwonderen en brengen kleur in het geheel. Dankzij deze (overigens strakke) wisselwerking heeft de muziek bij tijd een progressief tintje, daar waar de band vooral op de oudere releases eerder ‘oldschool’ klonk. Een stijl die de Italianen zeker goed afgaat en die ook de luisteraar allicht zal bekoren. Ik zal alvast nog vaak teruggrijpen naar deze plaat.

Tracklist:

  1. I See The Void
  2. A Room, A Grave
  3. All Is Undone
  4. Sunken
  5. Brother Denial
  6. Sleep
  7. Song To Darkness
  8. Resignation

Label: Immortal Frost Productions

Release: oktober 2019