Slagmark – Purging Sacred Soils

Slagmark is een nieuw project, dat een samenwerking is tussen Revenant van Sarkrista en Valfor van Totenwache. Het woord ‘slagmark’ komt uit het Deens en laat zich eenvoudig vertalen naar de Nederlandse term ‘slagveld’. Een zeer treffende bandnaam voor het soort black metal dat deze heren laten horen. Purging Sacred Soils is de naam van het debuut, wat eveneens al veel verraadt over dit album.

De plaat opent nog met een korte intro, waarna het er als wervelstorm over een strijdveld opklapt met het weinig subtiele Feeding the Urge to Destroy. Het geluid van Slagmark kenmerkt zich vooral door de typerende vocals en gitaarriffs van Revenant, wat ook het handelsmerk is van natuurlijk Sarkrista en Sarastus. In die zin is het niks nieuws, maar toch is het uitermate effectief. Ook vanwege het feit dat Purging Sacred Soils met net iets meer dan een half uur vrij kort is, waardoor de intensiteit behouden blijft. Bij wijlen overvalt een gevoel van melancholie je, met de toevoeging van keys in nummers als Built on Bone Hills en As Cathedrals Drowned in Flames. In laatstgenoemde vertolken leden van Sielunvihollinen nog een gastrol. Een bijdrage die prima past binnen het plaatje van razernij, doch melodisch gedreven black metal.

De heren Revenant en Valfor laten weinig tot de verbeelding over op hun debuut, waarbij -mocht het je nog niet opgevallen zijn- het Christendom het moet ontgelden. Purging Sacred Soils is een simpel, maar uitermate doeltreffend album dat uitblinkt in haat, intensiteit, melodie en zelfs een drupje melancholie.   

Tracklist:

  1. Hexenhammer
  2. Feeding the Urge to Destroy
  3. Purging Sacred Soils
  4. Built on Bone Hills
  5. Eradication of all Terrestrial Ulcer
  6. As Cathedrals Drowned in Flames
  7. Unleash our Brutish Wrath

Label: Purity Through Fire

Release: April 2020