Antzaat – The Black Hand of the Father

In de categorie ‘talent van eigen bodem’ presteren we u vandaag Antzaat. De jonge band brengt deze maand zijn debuutalbum The Black Hand of the Father uit via het eveneens Belgische Immortal Frost Productions en hoewel we in het begin redelijk sceptisch stonden tegenover deze release, moeten we toegeven dat de heren de verwachtingen toch hebben overtroffen.

Sceptisch, dus. Want wat meteen naar voren komt in het beeldmateriaal, de reacties en de demo die reeds online verscheen, zijn de (weinig subtiele) invloeden van het Poolse Mgła dat recent de hele scene op z’n kop zette met zijn Exercises In Futility. Massaal deden we onze leren jack aan, zwarte capuchon op en wég met die herkenbare gezichten – zo ook Antzaat. Dit alles uit zich daarnaast vooral in de kenmerkende dissonante doch catchy (verdorie bijna dansbare) riffs en de compositie van de nummers. “Lekker gemakkelijk” horen we u al denken, maar gelukkig is Antzaat geen exacte kopie geworden van de band. Eerlijk is eerlijk: ondanks alle zaken die net genoemd zijn, heeft The Black Hand of the Father wel degelijk een eigen karakter meegekregen. Zo zijn de vocals overwegend een pak ruwer en agressiever, hetgeen de plaat een flinke dosis extra pit bezorgt. Verder werd ook gekozen voor een veel stevigere mix; in de plaats van een duistere en groezelige sfeer te scheppen zoals de Polen, creëren deze heren eerder meer vurigheid en energie. Een interessante en zeer gesmaakte twist aan het inmiddels bekende geluid.

Laat je dus net als ons niet afschrikken door de reacties en eerste indruk. Enkele invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig, maar dat betekent natuurlijk ook dat we te maken hebben met een album om U tegen te zeggen. Het is duidelijk dat deze heren heel wat in hun mars hebben – technisch is deze plaat heel sterk – en weten waarmee ze bezig zijn. Als dit pas het debuut is van Antzaat, kunnen we alleen maar reikhalzend uitkijken naar wat de toekomst nog zal brengen.

Tracklist

  1. Disciple of the Concrete Temple
  2. Rite of the New Dawn
  3. Circle of Leeches
  4. Hierarchy of the Battered
  5. The Black Hand of the Father

Score: 70/100

  • Release: September 2017
  • Label: Immortal Frost Productions

Volg:

Bestel jouw exemplaar hier.

[bandcamp width=100% height=120 album=2891478034 size=large bgcol=333333 linkcol=4ec5ec tracklist=false artwork=small track=3794583163]

1 gedachte over “Antzaat – The Black Hand of the Father

Reacties zijn gesloten.