Arkhon Infaustus – Passing The Nekromanteion

Arkhon Infaustus’ album Orthodoxyn was een mijlpaal in het black/deathmetalgenre. De plaat was voldoende technisch, gevarieerd in tempo, stemgebruik en sfeer en vloog je als een wervelwind om de oren – maar dat was tien jaar geleden. In 2009, na een tour, ging de band uit elkaar om uiteindelijk in 2016 weer terug te komen met een gloednieuwe line-up. Benieuwd wat dat betekent voor de muziek.

Passing the Nekromanteion is een 33 minuten durend mini-album, dat is opgedeeld in vier nummers. Het doel is om de luisteraar eens wat anders dan anders te laten horen, iets fris en exclusiefs. Toch hebben de ‘nieuwe’ en ‘oude’ Arkhon Infaustus heel wat met elkaar gemeen. Zo is de muziek nog steeds bijzonder gevarieerd, snel en bevat heel wat waanzinnige vocale partijen – het geheel voelt heerlijk donker aan. De plaat lijkt erg op voorganger Orthodoxyn, al is er hier wat meer melodie ingeslopen en ligt de nadruk iets meer op de sfeer – luister maar naar de ritualistische vocals die het album inleiden of het magnifieke langere nummer Corrupted Épignosis.

Kortom: Arkhon Infaustus levert een uitstekend mini-album af, dat (een klein beetje) vernieuwing laat horen, maar toch ook heel eigen aanvoelt.

Tracklist:

  1. Amphessatamine Nexion
  2. The Precipice Where Souls Slither
  3. Yesh Le-El Yadi
  4. Corrupted Épignosis

Score: 80/100

  • Label: Les Acteurs de l’Ombre Productions
  • Release: oktober 2017