Ars Veneficium – The Reign Of The Infernal King

Na een sterk debuut met hun ep The Abyss enkele jaren geleden en een ijzersterke split met Azaghal waar de agressiviteit van afdroop, is er dan eindelijk de eerste full-length van het Belgische Ars Veneficium. The Reign Of The Infernal King is het geworden en deze wordt uitgebracht door het Belgische label Immortal Frost Productions.

Waar andere Belgische acts in het blackmetalgenre het meer zoeken in het atmosferische, of de grenzen van post en prog aftasten (waar helemaal niets mis mee is natuurlijk), kiest Ars Veneficium voor de weg van de strakke en snelle satanische black metal. Satanisch met een grote “S”, trouwens. Waar bij anderen het allemaal wat eentonig en saai klinkt en het algauw een soort van pose wordt, klinkt de blasfemie bij Ars Veneficium geloofwaardig. Niet in het minste door de ijzersterke teksten en rauwe, agressieve vocals van zanger S. Deze wordt gesteund door muzikanten die hun vak kennen. Door merg en been snijdende gitaarriffs, donkere dreunende baslijnen, retestrakke drums en blastbeats die aardig op je inhakken. Ik heb de band al enkele malen live gezien en die mannen kunnen een ”stukske spelen” zoals men weleens in de volksmond pleegt te zeggen. De snelheid en agressiviteit worden af en toe afgewisseld met een iets trager stuk, waarbij men je dan opeens om de oren slaat met een compleet andere riff. Compliment voor gitarist Ronarg, die de muziek schreef.

Killer artwork ook, trouwens. Dat belooft voor de vinyl-versie van dit album, dat voorzien is voor later dit jaar. Opposition Artworks dat het design en de tekeningen verzorgde, heeft de essentie van het album goed weergegeven. Lees de teksten maar en het zal je direct duidelijk worden.

Ars Veneficium heeft de lat hoog gelegd met dit album. Eén van de betere releases dit jaar in het genre.

Tracklist:

 1. Intro
 2. Damnation of the Soul
 3. Fallen to the Realm
 4. Angel of Angels
 5. Extinguished Are The Candles Of Holiness
 6. Reign in Darkness
 7. As Flames Spread Into Chaos
 8. Thy Will, My Hands
 9. Bringer of Light

Score: 90/100

 • Label: Immortal Frost Productions
 • Release: september 2016