Azaghal – Valo Pohjoisesta

amsterdam bargining for sex service Met de discografie van Azaghal kan je zo naderhand wel een cd-rek gevuld krijgen. Met Valo Pohjoisesta zijn we aanbeland bij de elfde langspeler in de ruim 20 jaar lange carrière van het Finse gezelschap en daarbovenop werd ook een flinke hoeveelheid splits en ep’s uitgebracht. Ondanks de talrijke releases doet Azaghal bij velen waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen, doch deze nieuwe plaat is zeker het beluisteren waard.

Sinds de oprichting in ’95 onderging de band een resem naamswijzigingen, maar de sound is steeds grotendeels hetzelfde gebleven. Azaghal heeft een pad voor ogen en wijkt daar niet van af. Die standvastigheid doorheen de jaren maakt dat de band zijn recept heeft kunnen optimaliseren, wat op zijn beurt maakt dat ondanks het feit dat er weinig nieuws te beleven is tegenover de vorige platen de luisteraar niet teleurgesteld wordt. De heren doen hun land opnieuw eer aan met 46 minuten gevaarlijk pissige Finse black metal. Het gitaarspel is primitief maar doeltreffend en heeft een lekker ruwe sound. Daaroverheen vuurt Niflunger hese, strijdlustige screams af terwijl de drumvellen kreunen onder de agressieve aanpak van bandmakker Lima. Op tijd en stond komt er een zweempje melodie voorbij, zoals in het catchy nummer Ajaton en zo is er toch enige variatie te bemerken op de plaat. Ook de opzwepende titeltrack en de tragere, meer doomgerichte track Argenteum Astrum verrassen aangenaam.

follow site Op 13 en 14 oktober is Azaghal samen met o.a. Myrkvid en Antzaat maar liefst twee keer te bewonderen in België, respectievelijk te Lierde (Heathen Assault) en Chapelle-lez-Herlaimont (Le Cercle).

Tracklist:

 1. VLE
 2. Mato Joka Sinut Turmelee
 3. Valo Pohjoisesta
 4. Ajaton
 5. Ruumistie
 6. Argenteum Astrum
 7. AIWASS
 8. Sielujen Yössä
 9. Ylistys
 10. Taivaan Käärme Nielee Auringon

 • Label: Immortal Frost Productions
 • Release: September 2018

1 gedachte over “Azaghal – Valo Pohjoisesta

Reacties zijn gesloten.