Black Cilice – Nocturnal Mysticism

source site Review door Déhá

Het Portugese Black Cilice heeft al een uitgebreide discografie op zijn naam. Volgende week voegt de band via Iron Bonehead nog een tweede ep daar aan toe: Nocturnal Mysticism.

Nocturnal Mysticism is een 7” plaat, met twee nummers van elks een dikke zeven minuten boordevol rauwe, ambient black metal. Er zijn merkbare (zeer te pruimen) hints naar dsbm, doch zou ik de band niet die sticker willen opplakken – eerder heel rauwe post-blackmetal?

Beide songs werken perfect samen en vormen als het ware een cirkel van muziek waar je naar wil blijven luisteren. De zang is ondergedompeld in een dikke reverb en distortion (en de rest van de muziek eigenlijk ook), waardoor deze wat op de achtergrond blijft en de lyrics moeilijk te begrijpen zijn. Instrumentaal klinkt het, zoals reeds gezegd, voornamelijk ambient; een gewelddadige, donkere introspectie van het zelf. Verder schotelt de band met momenten riffs voor die zo door Hypothermia geschreven zouden kunnen zijn.

enter De mix is ietwat vreemd; de combinatie van de ambient en tonnen reverb en de drums (met name het geluid van de hihat) is vrij weerzinwekkend, maar toch heeft het ook zijn charmes. Het is zo simpel, zo apart en zo doeltreffend.

click here Kort gezegd is deze ep dus een aparte, doch zeer degelijke release. Het is ambient, emotioneel en donker, met een rauwe productie die het moeilijk maakt de instrumenten en zang onderling van elkaar te onderscheiden. Nocturnal Mysticism is interessant en doeltreffend – obrigado, heren.

Tracklist

  1. Nocturnal Mysticism Part I
  2. Nocturnal Mysticism Part II

Score: 75/100

  • Label: Iron Bonehead
  • Release: december 2016

(nummer van een vorig album: Summoning the Night)

source site