Blood Tyrant – Aristocracy of Twilight

Liefhebbers van rauwe, primitieve black metal: spits uw oren. Vanaf heden is het debuut van Blood Tyrant te verkrijgen, een ode aan de rauwe black metal die zo typerend was voor de jaren ’90. Denk aan “the usual suspects” als Mayhem, Darkthrone en Burzum als referenties. Blood Tyrant is echter meer dan dat.

Het is rauw, het is primitief, het ruist, het rammelt en er hangt een lichte zweem van mysterie rondom dit Nederlandse duo. Het tweetal gaat onder de pseudoniemen Baron Yrch Malachi en The Wampyric Specter, maar wie welk instrument bespeelt komen we niet te weten. Het doet er eigenlijk ook niet veel toe. Wat er toe doet, is de sfeer die Aristocracy of Twilight aan alle kanten uitademt. Verwijzingen naar de middeleeuwen, natuur en duisternis kenmerkt deze plaat alom. Muzikaal gezien tapt Blood Tyrant uit een mix van tremolo picking, ijskoude screams en primitief drumgeluid, samengebracht door passende productie. Welkom terug in de jaren ’90.

Blood Tyrant vindt in geen enkel aspect het wiel opnieuw uit met Aristocracy of Twilight, maar verdomme. Wat is dit een sterke ode aan de jaren van weleer. Dit is niet de zoveelste irrelevante Darkthrone- of Burzum-kloon, maar een band die daadwerkelijk iets te bieden heeft. Het zal dan ook ongetwijfeld velen van jullie doen smaken.

Tracklist:

  1. Dawn of a New Supremacy/Aristocracy of Twilight
  2. The False Heresy
  3. Undying Iron Will
  4. Barbaric Wampyrism
  5. Clandestine Bloodmists
  6. Engulfed by Purifying Flames
  7. Inertia Meditation

Score: 80/100

  • Label: Iron Bonehead Productions
  • Release: December 2016

Links: