Cloak – To Venomous Depths

Alsof Watain en Tribulation een kind hebben gekregen en het als peetoom Jon Nödveidt meekreeg, zo klinkt het werk van Cloak ongeveer. Op hun debuutalbum To Venomous Depths laten de Amerikanen praktisch alles horen wat van eerstgenoemden zulke succesvolle bands maakte. Origineel? Allerminst. Goed? Zeer zeker.

source

Laat je dus niet misleiden door de beschrijving; het debuut van Cloak is wel degelijk de moeite waard om te beluisteren. De nadruk werd er vooral gelegd op intelligente songwriting en grooviness. De donkere arpeggio’s en vlijmscherpe riffs zijn respectievelijk op en top Watain en Dissection, maar de band heeft wel extra aandacht besteed aan de compositie van zijn nummers. Langere songs worden niet geschuwd; er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van sfeervolle inleidingen, zoals in de titeltrack die wordt ingezet met een vleugje piano en cello en ook qua variatie in tempo hebben we helemaal niets te klagen. Het soleerwerk is indrukwekkend, de zang is steeds uitstekend en geeft een rauw randje aan de muziek. Verder is ook de productie gewoon prima in orde.

Veel punten voor originaliteit kunnen we echter niet uitkeren; de muziek is een quasi perfecte kopie van alle acts die in deze tekst vermeld werden en hoewel de band toch zijn best gedaan heeft om er een eigen draai aan te geven, is er eigenlijk niets te horen dat niet al eens eerder is gedaan. Tóch is To Venomous Depths een fijn album om naar te luisteren en een zeer mooie hommage aan de helden van deze heren.

follow site Tracklist:

 1. To Venomous Depths (Where No Light Shines)
 2. Within The Timeless Black
 3. The Hunger
 4. Beyond The Veil
 5. Death Posture
 6. In The Darkness, The Path
 7. Forever Burned
 8. Passage
 9. Deep Red

Score: 70/100

 • Label: Season Of Mist
 • Release: november 2017