Countess – Fires of Destiny

Het Nederlandse blackmetalinstituut Countess loopt inmiddels al behoorlijk wat jaren mee. De band, opgericht in 1992, heeft alweer veertien albums uitgebracht en daar is sinds kort nummer vijftien aan toegevoegd. Verwacht je met Fires of Destiny aan niet te veel verrassingen, maar wel aan een prima album die vooral fans van old school uitstekend zal doen smaken.

Precies. Net zoals op de voorgaande platen, brengt Countess ook hier compromisloze black metal, hevig beïnvloed door heavy metal, die je doen verlangen naar de jaren van weleer. Denk dus bij het horen van Fires of Destiny aan een mix van klassieke bands als Bathory, Venom en Manilla Road. De keys, die behoorlijk op de voorgrond staan gemixt, dragen aan dit gevoel alleen maar bij. Verder is het vooral een feest van herkenning met de typische zang van Orlok, gitaarmelodieën en de niks veranderde songstructuur.

Op Fires of Destiny zingt de band voor het eerst sinds lang ook weer twee nummers in het Nederlands (Runenlied en Bard Van Het Verleden). Ook dat draagt bij aan de old school feel van deze plaat. Nee, voor verrassingen moet je niet bij Countess zijn, maar voor geschiedenis des te meer. Dus, mocht je een zwak hebben voor iets dergelijks, dan is Fires of Destiny een prima aanrader.

Tracklist:

 1. Runenlied
 2. Fly the Battle Flag
 3. Fires of Destiny
 4. Rise of the Horned One
 5. Plague Upon the Pious
 6. Today Is a Good Day to Die
 7. Choir of the Valkyries
 8. Treason of Kings
 9. See the Ravens Flies
 10. Bard Van Het Verleden

Score: 79/100

 • Label: Eigen Beheer
 • Release: Juni 2016

Links: