Deinonychus – Ode To Acts Of Murder, Dystopia And Suicide

Dit is “dark metal”. De echte, die veel bands proberen te imiteren zonder ook maar een kwart van het talent van het origineel te bereiken. Bij de term dark metal denk je misschien ook aan Bethlehem’s Schatten aus der Alexander Welt. Wel, terecht. En toch ook niet. De twee leden van Deinonychus zijn beide ex-leden van Bethlehem en je kunt de invloed van de band zeker horen, maar dit is absoluut geen kopie, geen imitatie.

Deinonychus brengt het concept van dark metal naar nieuwe horizonten met een geweldige productie, keys waar passend, een stem die je verdrinkt in pure duisternis en emoties en verbazingwekkende arrangementen.

“Ode To Acts Of Murder, Dystopia And Suicide” is een 45 minuten durende plaat vol feilloze muziek voor zij die wel houden van een uitdaging. Verwacht je aan krachtige composities die met één been in het blackmetalgenre en met het andere in doom metal staan en enkele van de beste riffs ooit geschreven door de band bevatten. Dit album stroomt genadeloos als een door jezelf veroorzaakte rivier van bloed. Ik heb mijn best gedaan om minpunten te ontdekken, maar ik heb ze niet gevonden.

Ik zou alle nummers met jullie kunnen overlopen en vertellen hoe zowel de mid-tempo als de tragere stukken als de razendsnelle blastbeats mijn hart sneller doen slaan en hoe de donkere melodieën nog uren door mijn hoofd bonzen, hoe de kracht van dit soort album me alle andere muziek zó links zou doen laten liggen. In de plaats daarvan laat ik jullie gewoon zélf luisteren. Nee, er zijn geen gebreken aan dit album.

Tracklist:

  1. Life Taker
  2. For This I Silence You
  3. The Weak Have Taken The Earth
  4. Buried Under The Frangipanis
  5. Dead Horse
  6. Dusk
  7. There Is No Eden
  8. Silhouette

Score: 100/100

  • Label: My Kingdom Music
  • Release: december 2017

[bandcamp width=700 height=406 album=3447212349 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]