Earth and Pillars – Pillars I

Review door Déhà

Na een fantastisch eerste album, Earth I, zijn de Italiaanse atmosferische blackmetalmonsters van Earth and Pillars nu terug met een tweede album. Opnieuw schotelen ze ons, via Avantgarde Music, een knaller van een release voor. Aan alle arme zielen die nog niet bekend zijn met deze band: lees vooral verder.

Earth and Pillars brengt rauwe, van keyboard doordrenkte atmosferische black metal, met een stem die wat doet denken aan die van Hate Forest. Alles wat we van deze band kunnen verwachten, krijgen we ook op Pillars I. De vier nummers die deze plaat opmaken vervelen geen seconde. Qua sfeer doet het geheel denken aan Drudkh, qua keyboards aan Burzum en de riffs zijn een samenraapsel van de beste die er te vinden zijn in de scene. De songs zijn vrij lang en vragen tijd en aandacht van de luisteraar. Door de tonen van de keys en de cleane gitaarpassages, de epische blastbeats, waan je je al snel elders – in een land van bomen en bergen en mythes.

Ik zou nog een tijdje kunnen doorgaan over alles wat deze release zo fantastisch maakt, maar eigenlijk moet je gewoon zelf gaan luisteren. Pillars I is een musthave voor de fan van het atmosferische blackmetalgenre. Het enige punt van kritiek die mogelijks kan gegeven worden, is dat de productie nog net iets beter gekund had, zodat het geheel nog krachtiger zou geweest zijn dan het nu is. Verder is dit gewoon een sublieme plaat die je niet onberoerd zal laten.

Tracklist

  1. Pillars
  2. Myth
  3. Solemnity
  4. Penn

Score: 90/100

  • Label: Avantgarde Music
  • Release: oktober 2016