Heretic – Underdogs of the Underworld

“Rock ’n Roll is the devil’s music” – niets is minder waar met deze release van Heretic. Een mix tussen hardcore en punk, rock ‘n roll en metal gebracht door een bende onstabiele geesten en met de drummer van het Nederlandse Urfaust op bas. Hoe dat klinkt? Dat leest u hier.

Review door Déhá

De muziek is over het algemeen erg typisch. Soms komen bepaalde stijlen echter wel wat meer naar voor, zoals in This Angel Bleeds Black dat duidelijk als heavy metal klinkt of Blitzkrieg In Black waar de punk-invloeden dan weer beter te horen zijn. De heerlijke oldschool-vibe is echter wel een constante op dit album. Underdogs of the Underworld is een apart, maar duidelijk en oprecht album, nog het meest geschikt voor zij die zich in feeststemming wanen. Mosh naar hartelust op de snellere, thrashy nummers en geniet gerust van een hardcore-momentje of de fijne mid-tempo passages.

Grootste troef van Heretics of the Underworld is de productie. Deze is een pak beter dan op voorgaand materiaal; iets ruwer maar nog steeds perfect te genieten. Een echte meerwaarde aan het genre is dit album niet, daarvoor ontbreekt het hem aan originaliteit, maar dat is verder geen probleem. Dit album is zeer divers en een absolute winnaar op uw gemiddelde metal-feestje.

Tracklist:

 1. Burn The World
 2. Blitzkrieg In Black
 3. Overlords Of Sleaze
 4. Black Metal Punks
 5. Hellbound Doomslut
 6. Sexkommander
 7. Godless Masters Savage Bastards
 8. Nuclear Pussy
 9. Raw Infernal Bitchfuck
 10. This Angel Bleeds Black

Score: 60/100

(Score indien in feeststemming: 85/100)

 • Label: Ván Records
 • Release: Mei 2016