Lifelong – Lifelong

Als bijna droog gekookte koffie; bitter en gitzwart, dat is hoe Lifelong zijn eigen muziek omschrijft. Deze vrij nieuwe band is afkomstig uit Arnhem en bestaat uit vijf leden, die allen hun sporen hebben verdiend in de verschillende hardcorebands. Toch hoef je op deze titelloze debuut-ep geen hardcore te verwachten, maar juist onvervalste stoner/sludge. Tijd voor onze bevindingen.

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende vraag; waar klinkt het naar? Wel, Lifelong maakt sludgy stonermetal met een lichte punk inslag. Als vergelijkingsmateriaal schieten vooral Down en Alabama Thunderpussy ter gedachte, en soms zelfs Fu Manchu. Het gitaarwerk is lomp en duister, maar tegelijkertijd ook energiek, iets dat wordt versterkt door de stuwende ritmesectie. De zang van frontman RJ is niet hoogstaand, maar wel passend voor de rauwe aanpak die het kwintet hanteert. Al deze elementen bij elkaar opgeteld leveren een goed in het gehoor liggende sound op, al kun je ook weer niet echt spreken van iets heel erg memorabel. Laat staan bitter of gitzwart, zoals de band zelf suggereert.

Hetzelfde kan gezegd worden over de songs. Voorop gesteld, er is niets mis met de vier tracks op deze ep. Integendeel, slotnummer Caged is goed opgebouwd, terwijl Neraka een lekkere, swingende groove bevat. Toch mist het iets. Er is geen wauwfactor aanwezig, geen moddervette riffs of pakkende refreintjes die dagenlang in je kop blijven hangen. Vervelen doet het gelukkig nooit, maar het is toch net te simpel om een echte indruk achter te laten. Kortom: voor een debuut niet onaardig, al zou ik deze ep ook niet direct aan iemand aanraden. Maar oordeel vooral zelf, want je kunt het plaatje checken en eventueel gratis downloaden via de bandcamp-pagina van Lifelong.

Tracklist:

  1. Hindsight
  2. Dromomania
  3. Neraka
  4. Caged

Score: 69/100

  • Label: eigen beheer

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.