Light of the Morning Star – Nocta

Afgelopen jaar debuteerde Light of the Morning Star met de ep Cemetery Glow, dat zeker niet onverdienstelijk was. De muziek deed een beetje denken aan een doomversie van Tribulation gemixt met een gothic-sausje. En dat leverde een aardig resultaat op dat naar meer smaakte. Een aantal maanden na Cemetery Glow, is daar nu dan de full length, genaamd Nocta. En die is bijna even smaakvol.

Light of the Morning Star trapt af met de titeltrack, die wordt begonnen met sinister doch sfeervol stukje piano. Al snel is duidelijk dat de Britse eenmansband geen millimeter afwijkt van zijn concept dat met Cemetery Glow geïntroduceerd werd. Dat betekent negen duistere, naargeestige tracks doordrenkt met sfeer en bij wijlen zelfs beklijvend, zoals Coffinwood. Alsof Tribulation en Tiamat de liefde hebben bedreven bij kaarslicht en volle maan. Het levert een vermakelijk album op, al moet er ook gezegd worden dat niet alle tracks even veel blijven hangen. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat er weinig variatie tussen de nummers onderling is. Positieve uitzondering hierop is echter het loodzware Lord of All Graves.

Hoewel Nocta een sfeervol plaatje is, ben ik niet voor honderd procent overtuigd. Coffinwood, Lord of All Graves en Five Point Star zijn mooie tracks die in positieve zin opvallen, maar de rest is toch vooral een beetje eenheidsworst. Eén nummer luisteren en je kent ze bijna allemaal. Desondanks zouden liefhebbers van death rock en gothic metal hier zeker mee overweg moeten kunnen komen en voor hen is Nocta dan ook een prima release.

Tracklist:

 1. Nocta
 2. Coffinwood
 3. Serpent Lanterns
 4. Grey Carriages
 5. Crescentlight
 6. Oleander Halo
 7. Ophidian
 8. Lord of All Graves
 9. Five Point Star

Score: 72/100

 • Label: Iron Bonehead Productions
 • Release: Maart 2017