Mare – Ebony Tower

Ebony Tower is de debuutlangspeler van het uit Trondheim afkomstige Mare en werd onlangs via Terratur Possessions op de wereld losgelaten. Liefst 15 jaar liet de “Nidrosian black metal band” zijn fans wachten op dit moment en dus zijn de verwachtingen vanzelfsprekend hoog gespannen. Laten we vooral niet meer tijd verspillen door te doen alsof die verwachtingen niet ruimschoots worden ingelost.

Het mag namelijk niet als een verrassing komen dat Ebony Tower een oerdegelijk werk is. Mare (dat overigens leden deelt met verscheidene gerenommeerde blackmetalbands als Behexen en One Tail, One Head) presenteerde de voorbije jaren echter al een aantal lovenswaardige demo’s en ep’s waaruit het muzikaal talent en de ‘goesting’ sterk bleken.
Ebony Tower gaat van start met trance-inducerend, dissonant gitaarspel en een diep ritualistisch gezang dewelke een constante blijven doorheen de vijf nummers – al leunen de vocals op bepaalde momenten ook héél erg aan bij die van Mayhem’s frontman Attila. Dit is vooral goed merkbaar ongeveer halverwege het album tijdens het nummer These Foundations of Darkness, waar verder ook de gitaren flagrante hints naar het legendarische De Mysteriis Dom Sathanas van de landgenoten laten horen.

http://aefsupply.com/the-longest-free-xxx-clips

Met zijn duistere sound en heerlijke occulte sfeer is Ebony Tower een plaat die zeker in de smaak zal vallen bij fans van de Noorse scene, maar ook van het gros van de bands waarin de leden van Mare nog meer actief zijn. De composities en sfeer brengen dan wel hulde aan de grootste acts uit het land, de typische ruwheid is hier ingeruild voor een voller en meer gepolijst geluid.

Tracklist:

  1. Flaming Black Zenith
  2. Blood Across the Firmanent
  3. These Foundations of Darkness
  4. Nightbound
  5. Labyrinth of Dying Stars

  • Label: Terratur Possessions
  • Release: augustus 2018

see url