Niet te missen releases – januari

Het is weer voorbij. Het gourmetstel staat weer op zolder, de lege champagneflessen zijn naar de glascontainer gebracht en de honderden eindejaarslijsten zijn van ieders beeldscherm verdwenen. Tijd voor een nieuw lijstje dus. We kozen ervoor om niet enkel achterom, maar ook vooruit te kijken naar wat voor leuks 2017 ons te bieden heeft. Bekijk hier de, volgens ons, niet te missen releases van januari.

Draugsól – Volaða Land – 13 januari, Signal Rex

Ah IJsland, de geisers lijken er niet enkel stoom, maar ook heerlijke bands uit te spuwen. Zo ook nieuwkomers Draugsól, uit het hartje van Reykjavík. Deze band als ‘black metal’ labelen zou net iets te simpel zijn – de heren geven een unieke, aardsdonkere toets aan het genre. Het debuutalbum Volaða Land verschijnt op 13 januari en is een must-have voor de liefhebbers van het IJslandse gebeuren.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/283870284″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


Shaarimoth – Temple of the Adversarial Fire – 13 januari, W.T.C. Productions

Shaarimoth is meer dan een allerdaagse deathmetalband. Naast de technische, Morbid Angel-esque passages, is er ook alle ruimte voor duistere ambient klanken en occulte boodschappen. Bovendien is Temple of the Adversarial Fire zwarter dan de zwartste blackened death metal plaat. Het is duister, het is chaotisch, het is spiritueel. Het is het muzikale manifest van de duivel.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/298629877″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


Fides Inversa – Rite of Inverse Incarnation – 13 januari, W.T.C. Productions

Ook het Italiaanse Fides Inversa heeft nieuw werk klaar in de vorm van een ep: Rite of Inverse Incarnation heet het beestje. Slechts twee nummers staan er op het schijfje, maar wel twee knallers van formaat. Verwacht je aan twintig minuten stevige blackmetal, die je nog een keer even ongemakkelijk zullen maken dan tijdens dat diner met de schoonfamilie op Kerst.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/169717830″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


Endalok – Úr Draumheimi Viðurstyggðar – 20 januari, Signal Rex

Keren we terug naar IJsland. Op 20 januari brengt Endalok zijn mini-debuutalbum Úr Draumheimi Viðurstyggðar uit. Dit gezelschap kiest voor een meer ritualistische benadering van het genre. Denk aan een diep geluid, wanhoopskreten op de achtergrond die al het haar op je armen overeind zullen doen staan, slopende riffs – deze release is waarschijnlijk één van de zwaarste van het nieuwe jaar, op meer dan één vlak.

[bandcamp width=100% height=120 album=169610012 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]


Emptiness – Not For Music – 20 januari, Season Of Mist

Winterdipje al voorbij? Geen nood, Emptiness dompelt je weer helemaal onder in de pure miserie op 20 januari, met de release van zijn inmiddels vijfde langspeler. Not For Music is onheilspellend, ontmoedigend, sleurt de luisteraar aan zijn nekvel mee door een wereld waarin hij wordt uitgespuwd. Verwacht je aan epische soundscapes; een scala aan donkere geluiden. Een voorproefje vind je alvast hieronder:

[bandcamp width=100% height=120 album=2952256573 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small track=69115391]