Myrkvid – Demons Are Inside

Het Franse Myrkvid werd iets meer dan 10 jaar geleden opgericht door zanger en gitarist Myrk. Sindsdien bracht de band één ep en één langspeler uit en speelde shows onder meer bezijden Aosoth en Urgehal. In 2015 besloot de band een stapje terug te nemen van live optredens, om zich te kunnen focussen op het schrijven van nieuw materiaal. Resultaat: een nieuwe ep getiteld Demons Are Inside, u gebracht door Immortal Frost Productions

watch Demons Are Inside is met zes nummers goed voor ongeveer 25 minuten speeltijd, wat natuurlijk niet veel ruimte laat om je volledige potentieel ten gehore te brengen. Toch slaagt Myrkvid daar aardig in. Het Franse trio brengt op zich niets vernieuwend, maar weet de luisteraar toch te prikkelen met zijn groovy blackmetalnummers. Verwacht je aan riffs, riffs en nog eens riffs die je in geen tijd aan het headbangen krijgen achter je bureau en pissed off slagwerk als ruggengraat doorheen de hele plaat. De muziek is over het algemeen eerder melodisch, maar een vlaagje dissonantie zoals in de track Deathmarch wordt niet geschuwd; ook deze  lijkt de heren wel af te gaan. Hoogtepunt is de wat sfeervollere titeltrack, die grotendeels instrumentaal is en een pak donkerder aandoet dan de rest van de plaat. Het geluid is (op de laatste, véél ruwere song na – vanwaar komt deze opeens?) verrassend helder en zorgt ervoor dat Demons Are Inside fijn in het gehoor ligt.

Voor spannende of vernieuwende muziek ben je hier niet aan het juiste adres, maar als je op zoek bent naar een blackmetalplaat die heerlijk aan je voorbij rockt, dan kan je deze met een gerust hart aanschaffen. Met Demons Are Inside maakt Myrkvid een mooie belofte naar de toekomst toe en ik ben alvast benieuwd om te zien hoe deze band verder zal evolueren.

enter Tracklist:

  1. Wish You Were Hell
  2. Serpent’s Tongue
  3. Attending My Own Funeral
  4. Deathmarch
  5. Demons Are Inside
  6. The Return of Darkness and Evil

source url Score: 65/100

  • Label: Immortal Frost Productions
  • Release: juni 2018

follow link