Panzerfaust – The Lucifer Principle

Review door Déhà

Over Panzerfaust’s vierde album The Lucifer Principle kan ik kort zijn. Verdoe geen tijd met het beluisteren van de nieuwe Deathspell Omega, dít is wat je wil horen.

Eerlijk waar, het Canadese Panzerfaust slaat de nagel op de kop met zijn nieuwste release. The Lucifer Principle is donker en dissonant; black/death metal met hints naar war metal (maar dan met een goéd geluid). De muziek is straight forward, agressief en ronduit gemeen en voor een keer is het kleine aantal minuten (slechts 26!) die de plaat vullen geen enkel probleem. Deze release is namelijk één grote vuurbal, recht in het gezicht van de luisteraar.

De productie is rauw maar zeker te aanhoren en zorgt voor die agressieve sfeer die eerder al aangehaald werd (denk hierbij zelfs richting bands als Full Of Hell of Nails). Er wordt een enorme wall of sound op de luisteraar afgevuurd, maar alle elementen kunnen toch van elkaar onderscheiden worden; een fijne orde in de totale chaos.

Zelfs het laatste nummer, een cover van God’s Gonna Cut You Down door o.a. Johnny Cash, straalt pure krijgszucht uit. Dit is niet zomaar een cover, maar een volledige (en perfecte) herinterpretatie van deze klassieker.

Wat mij betreft is dit het album van het jaar. The Lucifer Principle is een 26-minutenlange vuistslag in je gezicht. Dit mocht gerust een dikke 40 minuten duren en dit is dan ook het enige punt van kritiek dat ik kan bedenken.

Tracklist

  1. The First Con Man, The First Fool
  2. The Jerusalem Syndrome
  3. Axis Mundi
  4. God’s Gonna Cut You Down (Johnny Cash cover)

Score: 90/100

  • Label: Avantgarde Music
  • Release: December 2016