Preview: DOOL & GGU:LL in 013

Vrijdag 17 maart staat er een bijzondere tweeluik op de Jupiler Stage van het Tilburgse 013.  DOOL en GGU:LL (lees: ghoul) beklimmen dan het podium. Op dit moment twee van de meest interessante bands uit Nederland.

Ryanne van Dorst, voorheen de frontvrouw van het geroemde Elle Bandita, vergezeld door uitstekende muzikanten (The Devil’s Blood, Gold, The New Media), strooit een muzikale sluier van seventies rock/psychedelische doom/gothic/new wave/folk- en postrock uit over het publiek. DOOL’s nieuwe album, Here now, There then, is onlangs verschenen en ontving vele lovende recensies. Bovendien staat DOOL ook live zijn mannetje, zo wezen verscheidene optredens gedurende het afgelopen jaar uit. Gaat dat dus zien.

Naast Dool staat de Tilburgse doom-sensatie GGU:LL op de planken. Loodzware doom-riffs zullen door de gehele zaal en funderingen van 013 donderen en laten de bezoekers trillen op hun knieën. Wanneer frontman William vd Voort zijn strot open trekt, zal er een onderhuidse dronende sensatie ontstaan die zijn weerga niet kent. Onlangs stonden deze deze Tilburgse doomgiganten al op gerenomeerde shows als Roadburn 2016, Le Guess Who?! en Incubate en ontving eveneens positieve recensies van deze optredens.

Kaartjes voor deze avond kosten slechts 12 euro en zijn hier te verkrijgen. De show vangt om 20:00 uur aan.