Psycho Pass Crown – Revenge For The Revenge

Terwijl de halve aardbol plat gaat voor Babymetal, wordt er in Japan ook nog echte metal gespeeld. Eveneens met een adorabele kleine meid als boegbeeld. We hebben het hier over het uit Tokyo afkomstige ensemble Psycho Pass Crown dat enkele maanden geleden over de brug kwam met hun eerste EP “Revenge For The Revenge”.

Nu ja, er staan slechts drie nummers op, maar het geeft wel een idee van wat de band ten gehore brengt. Hun deathmetal zweeft ergens tussen de Amerikaanse brutaliteit van The Black Dahlia Murder en de meer melodieuze Göteborgsound. Het geheel wordt doorspekt met harmonieuze hooks en solo’s die terug doen denken aan de escapades van Van Halen in de jaren ’80. Dit wordt afgewisseld met Europese metalcorevibes zoals we die kennen van het oudere werk van pakweg Heaven Shall Burn. De muziek wordt hierbij gelukkig gespaard van clichématische, melodramatische, meezingbare refreinen. Hoewel een cleane stem geen meerwaarde zou betekenen – en de vocalen van zangeres Yuki doen denken aan een jongere versie van Angela Gossow – mocht er toch wat meer variatie aan te pas komen. Al was het maar om de diversiteit van de muziek beter tegemoet te komen. Het geheel is een beetje een bontgekleurd allegaartje, net als de band zelf – een vlugge blik naar hun bandfoto’s maakt meteen duidelijk wat we hiermee bedoelen – maar de formule werkt en je merkt meteen dat ze grote honger hebben.

Laten we vooral niet vergeten dat het hier om een jonge band gaat. Het viertal ruikt nog naar het nest en heeft het hondenluikje naar de grote buitenwereld nog niet gevonden. Maar ze staan wel al stevig op hun poten en als ze hun bovenlip optrekken om hun tanden te tonen, dan zien ze er best indrukwekkend uit. Zeker in het donker!

Review door S. Daniels

Tracklist

  1. Snow Cries
  2. Selfishness
  3. Revenge For The Revenge

Score : 72/100

Band : Psycho Pass Crown  en Facebook