Sarkrista – Summoners of the Serpents Wrath

Hoewel Sarkrista afkomstig is uit Duitsland, zal het vooral fans van Finse black metal een plezier doen. Overduidelijke referenties zijn Sargeist en Horna. Vrees echter niet, want Sarkrista is geen overbodige copycat van deze bands, zoals er zovelen zijn. Summoners of the Serpents Wrath is namelijk overrompelend sterk.

Dat er veel werk gestoken is in dit album, blijkt uit veel dingen. Allereerst is er het prachtige artwork, dat naadloos aansluit op de Satanische thematiek van deze plaat. Daarnaast heeft Sarkrista zijn uiterste best gedaan om dit album boeiend te houden, en daar zijn de heren moeiteloos in geslaagd. Zo is er aan het einde van He, Who Liveth and Reigneth Forevermore een mooie pianosolo en wordt de daaropvolgende track, het langzame en dramatische The Sea Part 2 (My Cold Grave), door die zelfde piano ondersteund. Ook vinden we een geslaagde bass-solo aan het einde van de plaat.

go to link Maar hét moment van deze plaat vinden we terug helemaal aan het begin. Na een duistere, onheilspellende intro, die zowaar toegevoegde waarde heeft, trapt Sarkrista The Lurking Giant af met overdonderende drums en gitaarriffs. Vanaf dat moment grijpt Summoners of the Serpents Wrath je daadwerkelijk bij de strot en neemt je mee op een duistere reis voor vijftig minuten, waarin het zeemonster Leviathan centraal staat. En de haatdragende screams vervolledigen het plaatje helemaal.

see url Puntjes van kritiek zijn minimaal, maar we noemen ze toch even. De overgang tussen track twee en drie loopt niet helemaal lekker en het tweede deel van de plaat verzandt misschien meer dan nodig in melodische black metal – maar dat is een kwestie van smaak. Over de gehele linie genomen is Summoners of the Serpent een waanzinnig album. De gitaarriffs en het drumwerk zijn intens, de vocals zitten vol nijd en er is zelfs ruimte voor een beetje innovatie. Het eindresultaat is een bijzonder “levendig” album met een onheilspellende en gitzwarte atmosfeer.

Tracklist:

 1. Intro
 2. The Lurking Giant
 3. The Gathering of Blackest Shadow
 4. Summoners of the Serpents Wrath
 5. Ascending from the Deep
 6. He, Who Liveth and Reigneth Forevermore
 7. The Sea Part 2 (My Cold Grave)
 8. Black Devouring Flames
 9. Rituals of Flames and Skulls

Score 87/100

 • Release: Maart 2017
 • Label: Purity Through Fire

follow link