Sekhmet – Spiritual Eclipse

Af en toe heb je als recensent van die momenten waarop je jezelf voor de kop kan slaan. Van die “hoe-is-het-mogelijk-dat-ik-deze-band-nog-niet-kende-momenten”. Hoewel Sekhmet inmiddels aan zijn vijfde langspeler toe is, maakten we pas kortgeleden kennis met dit Tsjechische gezelschap. Beter laat dan nooit, dan maar. Met Spiritual Eclipse hebben de heren alleszins een blijvende indruk nagelaten.

Laten we deze review brengen op dezelfde manier waarop Sekhmet ons dit vijfde album brengt: rechtdoorzee, zonder toeters en bellen. Wat een heerlijke, eerlijke plaat is dit. Sekhmet is gefocust, heeft een duidelijke visie voor ogen en wijkt hier geen seconde van af in zijn muziek. Spiritual Eclipse wordt ingeleid door een dramatische intro, wat daarna volgt is vlijmscherpe blackmetal doordrenkt van pure haat. Dé grote troef van de band is de catchiness in de muziek; de drums roffelen onverstoorbaar door en de riffs, de tremolopicking, bevatten een zekere groove die de luisteraar in een mum van tijd lustig met de vuist op de tafel slaand aan het mee knikken heeft. Hints naar bijvoorbeeld Marduk (met name het album Panzer Division) zijn absoluut te bemerken, de scherpe uithalen op gitaar hinten dan weer meer richting pakweg de oude Satyricon. Frontman van dienst is duidelijk in het bezit van een stevig stel stembanden en voorziet de plaat van zowel boze, hese grunts als een soort ‘clean’ geroep (The Greatest Deception) – beide perfect uitgevoerd. Ook de solo’s die hier en daar in het geheel verwerkt zijn, zijn goed te smaken. Als de heren er tot slot aan het einde van de plaat nog een oerharde Marduk-cover tegenaan gooien, zijn we helemaal tevreden.

Kortom: Spiritual Eclipse is een absolute aanrader, vooral voor fans van blackmetal met een zekere catchiness. Verwacht je aan een straightforward album met een heerlijk boosaardige vibe.

Tracklist

 1. Eclipse
 2. Religious Infection
 3. The Greatest Deception
 4. Enforced Discipline
 5. Die For Your God
 6. Fanatical Worship
 7. The Doctrine Falls
 8. Death Is The Law
 9. Funeral Bitch (Marduk cover)

Score: 85/100

 • Label: Immortal Frost Productions
 • Release: februari 2017

Beluister het volledige album op Bandcamp:

[bandcamp width=100% height=120 album=1362351368 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]