In Shadows and Dust – A Fleur de Peau

A Fleur de Peau, het nieuwe album van eénmansband In Shadows and Dust, hebben we helaas over het hoofd gezien in de drukke decembermaand. Gelukkig is het schijfje alsnog bij ons aangekomen, want deze derde langspeler van de Franse multi-instrumentalist is een ware parel.

In Shadows and Dust laat een uiterst krachtige mix horen tussen oldschool Zweedse deathmetal zoals we die leerden kennen door onder meer Entombed en Grave, en invloeden vanuit de black- en zelfs extreme metalhoek. Robuuste drumtracks en sterke, volle baslijnen denderen hand in hand doorheen de maar liefst twaalf tracks op het album. Daaroverheen spuwen de gitaren afwisselend dikke, distorted klanken en scherpe zwart getinte riffs uit. De vocals van de Fransman passen perfect bij de muziek die hij neerzet – zijn stem is bij de betere die ik in het genre al gehoord heb – en geven een flinke portie pit aan het geheel. Bovendien wordt er moeiteloos geswitcht tussen diepe grunts en meer venijnige screams. Zeer sporadisch wordt ook gebruik gemaakt van keys zoals in het eerste nummer; een atypisch maar prachtig element, wat maakt dat er naast brute agressie ook plaats is voor een sentiment van melancholie of wanhoop op deze plaat.

A Fleur de Peau is een uniek album en een waar plezier om naar te luisteren. De uitdagende mix van stijlen loopt over van het talent en houdt de aandacht van de luisteraar constant vast. Dankzij de behendigheid waarmee de nummers werden gecomponeerd, bevat de muziek net dat beetje meer diepgang dan de doorsnee deathmetalplaat. Een must voor iedereen die het genre een warm hart toedraagt.

Tracklist:

 1. A Fleur de Peau
 2. Hate
 3. Betrayal
 4. All Is Black
 5. Falling into Shadows
 6. Slay
 7. Take My Soul
 8. Empty World
 9. Storm of Revenge
 10. Mind War
 11. Guillotine
 12. Black Heart

Score: 90/100

 • Label: eigen beheer
 • Release: december 2017

 

Volg de band: