Throane – Derrière Nous La Lumière

DMP0142_THROANE_COVER_RGBEn ineens was daar Throane, dat de muzikale spinsels van grafisch ontwerper Dehn Sora omvat. De beste man heeft onder meer gewerkt met groepen als Blut Aus Nord, Ulver en The Church of Ra en dit eerste album verschijnt via label Debemur Morti. Kortom: we mogen dus kwaliteit verwachten.

Die belofte komt Throane alvast na. Derrière Nous La Lumière is een intense brok duisternis van ruim een half uur lang. Op muzikaal gebied tapt Dehn Sora uit verschillende vaatjes: de post-metal van Neurosis, de black metal van Blut Aus Nord en de ambient-klanken van Ulver komen elkaar ergens halverwege tegen. Tussen de nummers valt er weinig afwisseling te bespeuren, maar de hypnotiserende klanken die Throane aflevert slokken je op in de donkerste duisternis. En je wilt alleen maar meer van dat.

Een pracht van een plaat levert Throane met Derrière Nous La Lumière. Ondoorgrondelijk en intens, dat zijn de twee woorden die dit debuut het best karakteriseren. Verder vraag ik vooral om dit duistere, unieke kunstwerk zelf eens onder handen te nemen, want daar heeft uiteindelijk iedereen het meeste baat bij.

Tracklist:

 1. Sortez Vos Lames, Que Nous Perdions Nos Poings
 2. Aussi Féroces Que Nous Repentons
 3. Derrière-nous, La Lumière
 4. Un Instant Dans Une Torche
 5. Contre Terre
 6. Nous Blâmons La Tempête De Nous Avoir Laissés En Plaies
 7. À Cette Chute

Score: 89/100

 • Label: Debemur Morti Productions
 • Release: Mei 2016

   

Links: