Throane – Plus Une Main À Mordre

Misschien herinner je je Derrière-Nous, La Lumière nog wel, het majestueuze album waarmee Throane vorig jaar zijn debuut maakte en zich meteen in menig jaarlijst wurmde. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een vervolgstuk van de plaat; Plus Une Main À Mordre komt over enkele dagen uit via Debemur Morti Productions.

Het leek haast onmogelijk om Derrière-Nous, La Lumière te overtreffen maar toch kunnen we stellen dat Throane erin geslaagd is. Dit naargeestige muzikale project van artiest Dehn Sora lijkt zich enkel maar verder te ontplooien. Wat namelijk meteen opvalt in vergelijking met de voorganger, is de sfeer die nóg krachtiger, nóg donkerder en chaotischer gemaakt is – denk hierbij in de richting van Blut Aus Nord. De mix is aan de smerige kant, met instrumenten die allemaal een beetje in elkaar lijken te lopen zodat je het gevoel krijgt naar één constante stroom aan duistere klanken te zitten luisteren. Dissonante riffs scheuren zich hier regelmatig een weg doorheen en vullen zo de leegte als het ware een beetje op, houden het geheel boeiend. Ook de abrupte stops en verscheidene tempowisselingen hebben de luisteraar steeds weer op het puntje van zijn stoel – je weet nooit wat er komen gaat en er zit niets anders op dan je gewoon te laten meevoeren door de duisternis.

Het eerste album van Throane was al behoorlijk indrukwekkend, maar met Plus Une Main À Mordre
ga je pas écht wat meemaken. Dehn Sora levert opnieuw een monumentale plaat af, zo verpletterend en ongemakkelijk als je je maar kan indenken. Een meesterwerk dat gesmeed kon zijn in het donkerste hoekje van de onderwereld, maar misschien ook ongeveer even toegankelijk is als die plek.

Tracklist

  1. Aux Tirs Et Aux Traits
  2. Et Ceux En lesquels Ils Croyaient..
  3. À Trop Réclamer Les vers
  4. Et Tout Finira Par Chuter
  5. Mille Autres
  6. Plus Une Main À Mordre

Score : 90/100

  • Label : Debemur Morti Productions
  • Release : oktober 2017