Ulvesang – The Hunt

Kalme, melancholische klanken geworteld in folk muziek. Het is een mooie en welkome afwisseling tussen al het metalgeweld. Wederom gewapend met slechts twee akoestische gitaren en wat effecten, brengt Ulvesang zijn tweede album The Hunt. Hoewel het recept niet geheel onbekend is, weet Ulvesang er iets heel moois van te maken.

The Hunt bestaat uit tien nummers, die bijna allemaal een apart hoofdstuk binnen een groter geheel lijken te vormen. Dit tweede album van Ulvesang zit behoorlijk in de lijn van het gelijknamige debuut, al sijpelt er meer melancholie door de nummers heen op The Hunt. Als we lezen dat het duo achter dit project momenteel kampt met depressie, is dat niet een heel onlogisch gevolg. De muziek is bijzonder kalm en is ideaal om tot rust te komen. Ogen sluiten en genieten van het mooie gitaarspel van de dame en heer.

Het recept van Ulvesang is an sich niet bijster origineel, al weet Ulvesang er een mooie eigen draai aan te geven. Naast dat het gitaarspel bijzonder fraai is, klinkt er een bepaalde passie door het spel van Ulvesang. Een koppel dat leeft voor de muziek die ze samen maken, ondanks dat het leven tegen zit. Het is vooral datgene wat deze plaat zo fijn maakt om naar te luisteren. De overtuiging en de gevoelens die heel mooi vertaald zijn naar de muziek.

The Hunt is een mooie en kalme plaat geworden die ideaal is om je even af te sluiten van de wereld om je heen. Bovendien brengt Ulvesang zijn tweede plaat met een hoop eerlijkheid en passie, waarmee de band een gevoelige, melancholische snaar weet te raken. En tot slot is er nog het prachtige artwork dat het plaatje compleet maakt.

Tracklist:

 1. Invocation
 2. The Trial
 3. The Dance
 4. The End
 5. The Hunt
 6. The Break
 7. The Run
 8. The Gloom
 9. The Truth
 10. мочвара/Močvara

Score: 85/100

 • Release: Maart 2018
 • Label: Nordvis Productions