Verheerer – Maltrér

Behalve het feit dat het afkomstig is uit Duitsland, is over het furieuze duo achter Verheerer weinig geweten. Maakt ook geen bal uit. De band brengt een kleine drie jaar na de debuutrelease zijn nieuwe album Maltrér uit en laat daarmee namelijk meer dan voldoende horen om ons te overtuigen.

Met Maltrér hadden we nog eens een plaat ontvangen waarmee we onze handen vol hadden. De eerste langspeler van de Duitsers in kwestie is er zo eentje die eerst bijna zeshonderdzesenzestig rondjes moet draaien, voor je met zekerheid kan zeggen dat je alles gehoord hebt. Heerlijk. Wat volgt na het huiveringwekkende Oratio, dat dienst doet als inleiding, zijn zes blackmetaltracks van behoorlijk niveau. Allen zijn ze voorzien van een eerder lange speeltijd, waardoor de band alle tijd kan nemen om de nummers perfect op te bouwen. En dat loont. Ieder opus is met het nodige oog voor detail in elkaar gezet en ondanks de vele, hevige wisselingen blijft de muziek op ieder moment beheerst verder vloeien. Het geheel bezit zo’n ‘flow’ à la Mgła. Maltrér zit boordevol gewaagde drumpatronen, schrille, repetitieve riffs afgewisseld met bloedstollende, dissonante partijen en gitaarwerk dat soms subtiele hints bevat naar landgenoten Secrets of te Moon, zowel qua structuur als qua sfeer. Ook de krachtige half-geroepen vocalen die de stroom aan pissige screams hier en daar onderbreken, doen af en toe aan eerder genoemde denken. Duistere orgelklanken en onheilspellend misgezang geven de muziek tot slot op tijd en stond een duister, episch karakter.

Maltrér mag dan nog maar de tweede release zijn van het gezelschap, de vakkundigheid waarmee dit album in elkaar gezet is, is énorm. Het resultaat mag er dan ook zijn. Verwacht je aan een reuze-interessant werk, doordrenkt van furie en venijnige duisternis.

Tracklist:

  1. Oratio
  2. Kultyst
  3. Vertigo
  4. Maltrér
  5. Anima Sola
  6. Nachtfall
  7. Heimgang

Score: 90/100

  • Label: Vendetta Records
  • Release: januari 2018