Vhorthax – Nether Darkness

Iron Bonehead laat er geen gras over groeien. Het nieuwe jaar is amper begonnen en daar is de eerste toprelease al. Ik heb het over Vhorthax uit Rusland, dat deze week met Nether Darkness een moddervet debuutalbum op de wereld zet onder toeziend oog van het Duitse label.

see Achter de prachtige albumhoes gaan een intro, vier smakelijke black/deathnummers en een outro schuil, naar eigen zeggen gesmeed bij kaarslicht in de oefenbunker, in het holst van de nacht. Het is ook exact dit soort obscuriteit die wordt uitgeademd door de muziek en maakt dat het werk van de drie heren Morkh, Nicholas-N.A.-I.I. en M.P. eerder naar het ‘death’ gedeelte neigt, dan naar ‘black’ – al zijn er hier en daar zeker invloeden vanuit het genre ingeslopen. Een wervelwind van zwaar distorted gitaarspel en furieuze drums razen je als luisteraar om de oren en de waanzinnig diepe, langgerekte grunts lijken niet louter te dienen om een duivelse boodschap over te brengen, maar geven echt een extra dimensie aan de muziek. Puik werk.

Nether Darkness was een ongelofelijk aangename verrassing en Vhorthax beslist een naam om te onthouden. Wat een overtuigende eerste plaat van het gezelschap.

follow Tracklist:

  1. Altar I – The Mass
  2. The Levitating Tomb
  3. Stabat Mater
  4. Thy Foul Graal
  5. Crushing The Vessels Of Trinity
  6. Altar II – The Descent of the Mar

see url Score: 80/100

  • Label: Iron Bonehead Productions
  • Release: januari 2018