Zeal and Ardor – Stranger Fruit

source url De ster van Zeal & Ardor is snel reizende na de succesvolle EP Devil is Fine. Dat ligt voornamelijk aan de unieke muzikale combinatie tussen blues en black metal, wat schijnbaar veel mensen aantrekt. Al moeten we eerlijk zijn: Zeal & Ardor heeft in essentie weinig tot niks met black metal te maken. Het is vooral een leuke bijkomstigheid in het brede kleurenplaat waar Zeal & Ardor ook op Stranger Fruit mee kleurt. Stevige blues en metal met een rauw randje.

Als we Stranger Fruit afleggen tegen Devil Is Fine, valt op dat Stranger Fruit een veel coherenter geheel is geworden. De tracks sluiten logischer op elkaar aan en het album bestaat uit minder losse flarden. Dat is in ieder geval al een plus punt. Toch valt er ook nog steeds het een en ander te verbeteren. Zo klinken een aantal nummers nog steeds relatief amateuristisch, waar het refrein van Servants een ergerlijk voorbeeld van is. Ook zijn de blackmetalpassages behoorlijk eentonig en inwisselbaar voor elkaar en met weinig emotie gespeeld. Deze passages komen nauwelijks in de buurt van ook maar een beetje kwaliteitsblackmetal.

get link Tot zover het muggen gezift over black metal. Want zoals al gezegd, kleurt Zeal en Ardor uit een bijzonder breed palet op Stranger Fruit. Naast de stevige blues, zoals overigens heerlijk gebracht in Gravedigger’s Chant, weten de Zwitsers dit aan te vullen met veel koortjes, pop en invloeden uit de progressieve metal. Veel tempowisselingen en ook bij wijlen ingewikkelde ritmepatronen, zoals aan het einde van We Can’t Be Found, belichten dat Manuel Gagneux muzikaal gezien ook een hoop goede dingen in zijn mars heeft. Dat blijkt tevens uit het heerlijk catchy Row Row. En de poppy track Built On Ashes vormt een uitstekende afsluiter.

Zeal & Ardor heeft zijn succes tot op heden deels te danken aan zijn gimmick door black metal te betrekken blues muziek. Maar als we heel eerlijk zijn, is het juist dat aspect dat muzikaal gezien op weinig trekt. Het zijn dan ook de nummers waar minder black metal in voor komt, waar ik het meest van kan genieten. Liefst zou ik zien dat de blackmetalgimmick over boord werd gegooid, maar dat zal vermoedelijk veel mensen tegen het zere been schoppen. Uiteindelijk toch een zeer ruime voldoende voor Stranger Fruit, dat zeker weten ook heerlijke momenten kent.

http://aefsupply.com/how-to-get-free-full-porn-videos-on-ipod-touch Tracklist:

 1. Intro
 2. Gravedigger’s Chant
 3. Servants
 4. Don’t You Dare
 5. Fire Of Motion
 6. The Hermit
 7. Row Row
 8. Ship On Fire
 9. Waste
 10. You Ain’t Coming Back
 11. The Fool
 12. We Can’t Be Found
 13. Stranger Fruit
 14. Solve
 15. Coagula
 16. Built On Ashes

Score: 70/100

 • Release: Juni 2018
 • Label: MVKA Music

source

 

follow link